Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Rietkragge 32 in Giethoorn 8355 DZ

Rietkragge 32

8355 DZ Giethoorn
Koopsom € 255.000,- v.o.n.

Omschrijving

Kavels aan De Rietkragge oppervlaktes vanaf 904 m² tot 1.802 m² in diverse prijsklassen vanaf €.209.500,-- v.o.n.

Aan de rand van het Nationaal Park Weerribben-Wieden ontstaat, omarmd door de natuur, Waterresort Bodelaeke (bodelaeke.nl). Dit prestigieuze project wordt aangelegd in een waterrijk gebied van in totaal 166 hectare, waarvan slechts 15 hectare bedoeld is voor woningbouw. De...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Bouwgrond
Lees meer

Kaart

Route van naar Rietkragge 32, 8355 DZ Giethoorn

Omschrijving

Kavels aan De Rietkragge oppervlaktes vanaf 904 m² tot 1.802 m² in diverse prijsklassen vanaf €.209.500,-- v.o.n.

Aan de rand van het Nationaal Park Weerribben-Wieden ontstaat, omarmd door de natuur, Waterresort Bodelaeke (bodelaeke.nl). Dit prestigieuze project wordt aangelegd in een waterrijk gebied van in totaal 166 hectare, waarvan slechts 15 hectare bedoeld is voor woningbouw. De rest van het gebied is inmiddels overgedragen aan Natuurmonumenten.

Het plan Bodelaeke behelst, naast de 191 recreatiewoningen, ook 36 vrije kavels aan het water voor permanente bewoning.

REALISEER ZELF UW DROOMHUIS AAN HET WATER!
Er zijn 36 zeer ruime kavels beschikbaar waarop u uw ‘watervilla' kunt bouwen.
Het kleinste perceel is 904 m² en het grootste maar liefst 1.802 m². Alle kavels liggen aan het open vaarwater met een vaardiepte van 1.60 meter en bieden de mogelijkheid een villa te creëren met een eigen ligplaats waar uw boot kan worden aangelegd. Sommige villa’s zijn zelfs te voorzien van een botenhuis.

Bodelaeke heeft een compleet vernieuwde infrastructuur waardoor u uw villa gemakkelijk per auto of per boot kunt bereiken. Even snel boodschappen doen kan ook met uw boot om na terugkomst weer af te meren aan uw eigen optionele aanlegplaats.

Uw droomvilla aan het water kunt u in eigen stijl ontwerpen doch wel passend bij de sfeer van Bodelaeke. Denkt u aan de streekwoningen uit de dertiger jaren en de typische rietschuren met gebruik van traditionele materialen zoals hout, riet en baksteen, dakpannen in oud-Hollandse stijl. Het kleurgebruik is modern: zwart, oker en steenrood maar ook vergrijsd hout. Traditioneel maar fraai gecombineerd met opvallende moderne accenten. Alle 36 percelen bestemd voor permanente bewoning baden in ruimte. Op ieder perceel staat een bouwblok aangegeven. Binnen dit bouwblok kunt u uw woning situeren. De kwaliteit van het plan wordt bewaakt door een begeleider die uw conceptontwerp toetst op het beeldkwaliteitsplan voordat het volledig uitgewerkt wordt voor een bouwaanvraag.

Wanneer u ervan droomt om zo te mogen wonen maar niet kiest voor het zelf ontwerpen is het mogelijk een keuze te maken uit een vijftal types woningen die door Architect Jan van Tellingen ontworpen zijn voor Bodelaeke.
In samenspraak met de architect kunt u een volledig eigen invulling geven aan de indeling en afwerking van uw watervilla. Het karakteristieke Giethoorn keert onmiskenbaar terug in de architectuur van deze (voorbeeld)watervilla’s.

Bodelaeke en de weidse en waterrijke omgeving bieden u in alle seizoenen eindeloos veel plezier: rust, ruimte, natuur, cultuur. U kunt een bezoek brengen aan het informatiecentrum en dan direct deze sfeer proeven en alvast in uw ‘eigen tuin’ gaan staan!

Bodelaeke biedt u een unieke kans om zelf een villa te ontwerpen en te bouwen.
Een kavel kopen en zelf u droomvilla realiseren is niet zo maar iets is, daarom heeft Bodelaeke vaste adviseurs zij kunnen u meer vertellen! Graag maken zij met u een afspraak om het een en ander door te nemen.

Alle kavels zijn bovendien al bouwrijp, op korte termijn bouwen en wonen is dus zeker mogelijk!

HISTORIE
Waar de Beulakerwijde zich uitstrekt, lag ooit Bodelaeke. Ontstaan in de vroege vijftiende eeuw, als nederzetting voor veenarbeiders. ‘Huisje (Bode) aan het water (Laeke)’, was de letterlijke betekenis. En veel meer was het aanvankelijk niet;
een handvol huisjes, balancerend tussen land en water.

GIETHOORN
Het mooie Giethoorn is één van de kernen van de gemeente Steenwijkerland, gelegen in de Kop van Overijssel. De met riet gedekte boerderijen en huizen zijn als het ware op eilandjes gebouwd, die soms alleen via bruggetjes of via het water te bereiken zijn. Een stuk verderop treft u pittoreske plaatsen als Hasselt, Blokzijl, Vollenhove of Zwartsluis.
Rondom Bodelaeke zijn alle primaire faciliteiten aanwezig. Op korte afstand liggen Steenwijk en Meppel, met veel regionale voorzieningen als een ziekenhuis, sportaccommodaties, scholen en winkels. Het NS InterCity station Steenwijk ligt op 10 km. Zwolle biedt u alles van de grote stad; kunst, cultuur, winkels en een gezellig uitgaansleven. Golfers kunnen terecht in Havelte op een mooie 18 holes baan. Ook kunt u per fiets de omgeving van Nationaal Park Weerribben-Wieden verkennen of een bezoek brengen aan het karakteristieke en pittoreske Giethoorn, het ‘Venetië van het Noorden’. U kunt in Bodelaeke nog wonen in rust en ruimte, met álle faciliteiten dichtbij.

VAREN
Nationaal Park Weerribben-Wieden is een immens en uniek natuurgebied in Nederland, dat zich het best laat verkennen met kano of elektrische fluisterboot. U kunt dagenlang rondtrekken door één van de meest bijzondere wetlands van Europa. Of u zet koers richting het authentieke Giethoorn. Met sloep, fluisterboot of de zogenoemde ‘Punter’ doorkruist u het Venetië van het Noorden.

Samengevat zijn de kenmerken van Bodelaeke:
• Pittoreske omgeving van Giethoorn;
• Direct gelegen aan het Nationaal Park Weerribben-Wieden;
• Op korte afstand van Steenwijk, Meppel en Zwolle;
• Alle percelen liggen aan het water met een vaardiepte van 1.60 m;
• Mogelijkheid tot ligplaats voor uw boot tot maximaal 15 meter lengte;
• 36 vrije ruime kavels van 904 m² tot 1.802 m²;
• Authentieke bouwstijl met eigentijdse accenten;
• Gebruik van traditionele materialen en kleuren zoals zwart, oker en steenrood;
• De woningen zijn met de auto en met de boot bereikbaar;
• Prijzen kavels aan De Rietkragge vanaf €.209.500,-- v.o.n. tot en met €.325.000,-- v.o.n.


Bodelaeke heeft een informatiecentrum dat iedere zondag geopend is van 11.00 tot 16.00 uur.

In het informatiecentrum kunt u komen voorproeven van Bodelaeke. U vindt er de maquette van het plan, diverse schaalmodellen van woningen en voorbeelden van kleuren en bouwmaterialen.

Een kavel kopen en zelf uw droomvilla realiseren is niet zomaar iets, daarom heeft Bodelaeke een vaste adviseur die u uitgebreid kan informeren! Graag maakt zij met u een afspraak om het een en ander door te nemen op een voor u passend moment.
Overdracht Status Beschikbaar Koopsom € 255.000,- vrij op naam Bouwvorm Soort object Bouwgrond Bouwvorm N.v.t. Ligging Aan water, aan rustige weg, in woonwijk en aan vaarwater Indeling Perceeloppervlakte 1122 m² Kadasteroppervlakte 1122 m² Aantal woonlagen 0 woonlaag Kadaster: G 2806 Giethoorn Oppervlakte 1122 m²
Route van naar Rietkragge 32, 8355 DZ Giethoorn

Doorsturen

Gebruik het onderstaande formulier om deze woning door te sturen.
Uw gegevens
Gegevens ontvanger
Opmerkingen

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doorsturen

Deze woning wordt doorgestuurd naar de door u opgegeven gegevens.